Left Backgroud Image

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

VISA PENGGAJIAN - 'E' (PASPORT MALAYSIA)

* Visa Pekerjaan diberikan kepada orang asing yang berhasrat untuk datang ke India untuk tujuan pekerjaan. Pemohon hendaklah menjadi seorang profesional yang mahir dan berkelayakan atau orang yang sedang terlibat atau yang dilantik oleh syarikat, organisasi, industri atau aku janji, dll. Di India pada asas kontrak atau pekerjaan di kedudukan peringkat kanan, mahir seperti pakar teknikal, eksekutif kanan , atau dalam kedudukan pengurusan

* KEPERLUAN:

PERMOHONAN DENGAN MAKLUMAT SALAH atau BETUL AKAN DITOLAK

1) Kesahihan visa bermula dari tarikh permohonan Visa dengan penyerahan pasport

2) Borang permohonan siap ELEKTRONIK SAHAJA dalam semua aspek.Permohonan yang tidak lengkap dan dikenakan akan ditolak.

3) Borang ditandatangani pada dua tempat; di bawah gambar dan halaman terakhir oleh pemohon sahaja

4) 2 keping gambar berwarna (2 inci x 2 inci) dengan latar belakang putih sahaja

5) Pasport yang sah selama 6 bulan dengan minimum 2 muka surat kosong

6) Alamat pengadil di Malaysia dan India akan diberikan secara terperinci

7) Surat Pekerjaan

8) Kontrak pekerjaan dengan gaji minimum AS $ 25,000 setahun.

9) Surat Jemputan dari syarikat India

10) Sijil kelayakan (pendidikan & kemahiran)

11) Salinan Pendaftaran Perniagaan syarikat di Malaysia

12) Sijil Pemerbadanan Syarikat India / ROC

13) Penyerahan oleh pemohon di IVS Global India Visa Pusat di Malaysia

14) Fi permohonan sebanyak RM 465,56 termasuk RM1.56 yuran perkhidmatan (bagi maksimum tahun 1)(sila pergi ke http://www.indiavisa.com.my/visa_fee.php untuk maklumat lanjut)

15) Visa Pemprosesan mengambil masa 3 hari bekerja untuk penyerahan di India Visa Pusat, Kuala Lumpur

16) Borang tambahan (KEDIAMAN BORANG BUKAN) perlu diisi bagi pemohon yang lahir di China & Pakistan or descendant of Pakistan.

ONLINE BORANG PERMOHONAN VISA pengisian PRINT / DOWNLOAD BORANG PERMOHONAN

1) Gunakan hanya Internet Explorer 8.0 (IE 8.0) dan ke atas (pelayar) untuk pengisian borang (3 muka surat)

2) Menggunakan perisian Adobe Acrobat untuk melihat dan mencetak borang permohonan. Pdf (2 halaman)

3) pergi ke http://www.indianvisaonline.gov.in/visa/ & Lengkapkan semua empat muka surat dengan maklumat yang tulen sahaja.

4) Sebaik sahaja bentuk pengisian selesai, PRINT / DOWNLOAD borang permohonan

FOTO

PERLU BE 2 INCI X 2 INCI DENGAN LATARBELAKANG PUTIH / OFF PUTIH SAHAJA & PASTE gambar FIRMLYone dalam SAMPINGAN TOP TANGAN theRIGHT SUDUT BOX & ruji gambar lain di SUDUT SAMPINGAN TANGAN KIRI TOP borang permohonan

TANDATANGAN

Satu tandatangan oleh pemohon di bawah gambar ditampal di bahagian atas sudut sebelah tangan kanan. Satu lagi tandatangan pada halaman kedua di bahagian bawah sudut sebelah kanan.

* BORANG pengisian, PERCETAKAN DAN FOTO mengetapkannya PERKHIDMATAN ADALAH TERDAPAT DI IVS Global INDIA VISA PUSAT, KUALA LUMPUR

* PERINGATAN:

Semua permohonan visa adalah tertakluk kepada kelulusan oleh Suruhanjaya Tinggi India. Tiada jaminan bahawa pemohon visa akan mendapat kelulusan bagi permohonan beliau / Visa India, termasuk panjang mendapatkan diminta sah Visa & nombor penyertaan ke India. Membuat keputusan sama ada permohonan diluluskan atau ditolak dengan alasan tidak diberikan & jika ia diluluskan, keputusan mengenai pemberian panjang maksimum tempoh Visa dengan bilangan yang dibenarkan penyertaan ke India, adalah semata-mata pada prerogatif & budi bicara Suruhanjaya Tinggi India. Oleh itu, tempahan tiket penerbangan sebelum mendapatkan Visa India tidak digalakkan.

VISA PENGGAJIAN - 'E' (PASPORT ASING)

* Visa Pekerjaan diberikan kepada orang asing yang berhasrat untuk datang ke India untuk tujuan pekerjaan. Pemohon hendaklah menjadi seorang profesional yang mahir dan berkelayakan atau orang yang yang sedang terlibat atau dilantik oleh sebuah syarikat, organisasi, industri atau aku janji, dll. Di India pada asas kontrak atau pekerjaan di kedudukan peringkat kanan, mahir seperti pakar teknikal, eksekutif kanan , atau dalam kedudukan pengurusan

* KEPERLUAN SEBAGAI NUM. 1 TO 13 ATAS & TERMASUK Di bawah:

14) Pemohon mesti telah bermastautin di Malaysia untuk minimum 2 tahun

15) Pemohon yang menetap di Malaysia selama kurang daripada 2 tahun, PESURUHJAYA TINGGI DARI INDIA boleh memanggil untuk temuduga.

16) Bukti menetap di Malaysia selama lebih daripada 2 tahun - Entry Visa

17) Salinan pasport

18) Salinan permit masuk Malaysia

19) Bukan pemastautin borang yang perlu diisi dengan alamat negara asal

20) Rujukan permohonan pelepasan bayaran termasuk RM 49,56 sebanyak RM1.56 yuran perkhidmatan

21) Yuran visa adalah berbeza-beza mengikut kewarganegaraan / negara. Untuk maklumat mengenai yuran visa, sila (http://www.indiavisa.com.my/visa_fee)

22) Apabila pelepasan / kelulusan, untuk mengemukakan pasport & yuran yang sesuai untuk visa

23) Mengambil masa minima 5 hari bekerja untuk pelepasan / kelulusan permohonan (sila pergi ke www.indiavisa.com.my untuk penyemakan status)

24) Mengambil satu lagi 3 hari bekerja untuk stamping visa